Udklædningsskab til kostumer
Alle indlæg,  Boligindretning,  Til børn og børneværelset

DIY: Udklædningsskab til prinsessekjolerne

Jeg har været nød til at lave et udklædningsskab til Frk. Tumling, fordi her hjemme ELSKER vi åbenbart prinsessekjoler. Hun kan få uendelig lang tid til at gå med at danse rundt i dem imens “Ich bin ein gummibear” køre på repeat! Ja drengene danser nu også rundt i dem.

Men sammen med denne kærlighed til disse kjoler, er der også kommet et nyt behov for at opbevare dem let tilgængeligt. Det er vigtigt hun hurtigt kan få et overblik, og jeg hurtigt kan rydde op på hendes værelse inden sengetid. Derfor fandt jeg på denne “Jysk Hack” efter at have søgt pinterest tyndt for ideer. Det er egentlig rimelig ligetil og det tog ikke længere tid end tvillingernes middagslur. I får dog alligevel en gennemgang af hvordan jeg gjorde tingene og hvorfor – Håber i kan få noget ud af det.

I alt har det kostet mig: 190 kr

Dette skal du bruge:

  • En reol
    Jeg købte denne HORSENS reol med 3 hylder fra jysk til 175 kr. Ønsker du et større udklædningsskab så kan du med fordele købe denne som er lidt bredere i stedet.
  • Selvklæbende folio til baggrunden
    Dette er dog kun hvis du ønsker at dekorere baggrunden. Jeg købte en rulle i Lidl til 15 kr, men ellers ved jeg der er mange steder på nettet du kan købe noget. Et alternativ er at sætte tapet på, men det kræver vist lidt mere forberedelse end hvad jeg havde tid til.

  • En bøjlestang eller rundstok
    Jeg havde allerede en bøjlestang til at ligge fra et tøjskab fra jysk som jeg ikke brugte. I jem&fix kan du købe en rundstok og male, til billige penge og så montere den i stedet.

Sådan laver du et udklædningsskab:

1. Du starter med at samle dit skab som brugsanvisningen siger du skal. Det eneste du skal huske er at du skal ikke sætte hylderne i, og du skal stoppe når du når til bagbeklædningen.

Udklædningsskab til kostumer
Trin 1: Saml skabet

2. Inden du sætter bagbeklædningen på skabet så skal du have sat folie på. Det kan du gøre på to måder. Da bagbeklædningen på dette skab er delt i tre stykker, så kan man enten beklæde hver enkelt stykke, ellers kan du gøre som jeg har gjort og beklædt dem ud i et. Start med at klippe et stykke af rullen som passer på bagbeklædningens mål. Læg derefter bagbeklædningen på et fladt underlag, og sæt langsomt foliet på. Vær opmærksom på at gøre det langsomt oppe fra, og glat  luftboblerne ud løbende.

Udklædningsskab til kostumer
Trin 2: Sæt folie på bagbeklædningen

3. Når foliet er sat på, så løfter du det forsigtigt op på skabet og sætter det fast som der står i brugsanvisningen. Man kunne godt have valgt at samle skabet helt og så først sætte folie på bagefter. På den her måde så er sømmene bare med til at sørge for det hele ikke falder af igen, hvilket jeg syntes er en kæmpe fordel selvom det her er lidt mere bøvlet.

Udklædningsskab til kostumer
Trin 3: Sæt bagbeklædningen på skabet

4. Mål hvor lang bøjlestangen skal være, sav den af på rette længde og monter den så lidt fra toppen af. Jeg målte 10 cm ned og 15 cm ind.

Udklædningsskab til kostumer
Trin 4: Sæt bøjlestangen på

5. Så er du færdig, og den lille prinsesse eller superhelt kan nu få hængt sine ynglings kostumer op så de er klar til leg.

Udklædningsskab til kostumer
Trin 5: Hæng kjolerne på plads

Lidt stemningsbilleder af en glad Frk. Tumling der ikke kunne bestemme sig for hvilken kjole hun skulle have på, så hun skiftede kjole 3 gange på 5 minutter… #Lifeofadiva

Udklædningsskab til kostumer

Udklædningsskab til kostumer

Overskydende folie

Der blev en rest til overs som passede perfekt til en tom bøtte modermælkserstatning. Den står nu oven på hendes “klæd ud skab” og med tiden kan hendes perlekæder og lign puttes der i sådan de ikke bliver væk.

Nyt liv til tomme dåser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *