Farve en falmet barnevogn - DIY guide
Alle indlæg,  Genbrug,  Sparetips,  Til børn og børneværelset

DIY: Sådan kan du farve en falmet barnevogn

På min anden blog tumlingogtvillinger.dk er mit mest besøgte indlæg om hvordan man kan farve en falmet barnevogn. Jeg havde købt den på dba.dk til små 700kr. Det er også dette projekt jeg har fået flest spørgsmål til, så jeg syntes indlægget skulle med her over på min kreative diy blog.

Et udvalg af farver Simply Spray fåes i.
Et udvalg af farver Simply Spray fåes i.

Efter en masse research i sin tid, fandt vi et produkt der hedder “Upholstery Simply Spray”. Det er  www.tm-materialer.dk der forhandler det til ca. 138 kr pr. dåse. Det lyder måske lidt dyrt, når man skal bruge et par dåser. En ny barnevogn er dog en del dyre, så jeg syntes det var pengene værd.

Inden du går igang med at følge min guide, så vil jeg anbefale dig at læse denne brugsanvisning til “Simply Spray” som TM-Materialer har på deres hjemmeside. Den er mere detaljeret end min, og de har generelt mere erfaring end jeg har.

Sådan kan du farve en falmet barnevogn:

Før du går igang

1. Rengør den falmet barnevogn grundigt og lad den tørre en dags tid indenfor.

2. Nu ville jeg anbefale at du “afdækker” de dele på din barnevogn der ikke skal males, med malertape. Her tænker jeg på reflekser, lynlåse, knapper osv. men hvis du føler dig meget sikker på du kan styre din farve så kan du springe dette trin over.

Når du går igang med at male

3. Du kan enten vælge at farve din falmet barnevogn ved at tage din farve og sprøjte direkte på, ellers kan du putte det på en grydesvamp og derefter smøre det forsigtigt ud på barnevognen lidt ad gangen, og på den måde langsomt opbygge farven.

Tip: Prøv først et sted på din barnevogn som ikke er synligt indtil du er sikke på du kan lide den valgte farve. Det er også en fordel indtil du får en fornemmelse af hvor meget der skal på af gangen uden det går igennem på f.eks. kalechen. Du kan tjekke først om der er noget ekstra “pap” imellem det yderste lag af kalechen og betrækket på indersiden. Dette er nemlig med til at forhindre det går igennem.

På min barnevogn er der ikke noget ekstra imellem så det gik lidt igennem ved syningen. Det er ikke noget der genere mig, og jeg er meget overbevist om at det skete fordi vi kom til at putte for meget på af gangen. I sidste ende er det en satsning man tager, men jeg har ikke fortrudt det efter jeg så resultatet til sidst.

Efter du har farvet barnevognen

4. Nu skal du lade barnevognen tørre en dag eller to. Jo længere jo bedre. Fordelen ved denne spray er at den ikke skal fikseres med varme bagefter som f.eks. almindelig tekstilmaling skal. Se evt. Karmamilli.dk’s projekt.

5. Når barnevognen er tør så vil jeg anbefale at du tager en hårdt opvredet klud og tørre hele barnevognen af igen. Det er for at være sikker på det ikke smitter af nogen steder. Der står godt nok på flasken at det ikke er skadeligt for børn, men jeg syntes stadig det ville være surt hvis barnet prøvede på at æde barnevognen, og h*n så endte med at være helt sort om munden.

Dette var fremgangsmåden i grove træk, og her ses før og efter billedet:.

Sådan kan du farve en falmet barnevogn
Før/efter billede af resultatet, efter behandling med “Simply Spray”

Det var min kære mor der lavede det meste af arbejdet i sin tid, da man jo så vidt muligt ikke må lege med kemikalier som gravid. Derfor har jeg heller ikke forklaret projektet ned til mindste detalje.

Men prøv dig forsigtigt frem indtil du har en fornemmelse af mængde og hvordan det er at arbejde med, så skulle du være nogenlunde sikker på du ikke ender med et træls resultat.

Slut af med at shine stellet op

På brugte barnevogne som min kan det ikke helt undgås at der er en del rust på stellet. Det kan du dog nemt få væk ved at bruge en grydesvamp til at påføre noget Autosol, og så ellers skrubbe på rustpletterne indtil de forsvinder. Med lidt arbejde så kan stellet komme til at se helt nyt ud igen.

Hvordan du kan farve en falmet barnevogn
Autosol koster 39.95 hos thansen.dk


Autosol
kan f.eks. købes i Thansen.dk eller lignende butikker.

Hvis der er noget du er i tvivl om ang. “Simply Spray” og påføring på barnevogne, så ved jeg at du kan ringe til TM-Matrialer og så giver de en fantastisk god service og vejledning.

God fornøjelse med projektet hvis du stadig har mod på at kaste dig ud i sådan et lille diy projekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *