Alle indlæg,  Sparetips,  Tumling og Tvillinger

Sparetips: Sådan lever vi for 500 kr i ugen

Sparetip_Gratis_madplan

Det er ikke nogen hemmelighed at vores økonomi er meget stram, men på én eller anden måde får vi det til at hænge sammen alligevel – dog skal det siges at vores familier helt sikkert skal have en stor del af æren for det, da de er rigtig gode til at byde på aftenensmad og komme forbi med nogen af de dagligvare som de ved vi bruger meget (Snacks til Frk. Tumling, Køkkenrulle, Toiletpapir, Konserves, Mælk osv.)

Men jeg syntes jeg ville dele 5 af de tips vi selv bruger for at få vores penge til at strække, uden vi føler vi lever af havregrød hele ugen.

1# Del jeres rådighedsbeløb ud på uger, på den måde skal du kun have pengene til at strække 7 dage inden du får penge igen.
Vi har lavet en aftale med banken om at de overføre 550 kr til vores madbudget hver fredag. Det lidt samme princip som når man hæver pengene og lægger dem i 4 kuverter – Den metode virker bare ikke for os, for jeg stoler simpelthen ikke på vi kan lade være med at “låne” fra ugen efter.

2# Lav en indkøbsliste 1 gang om ugen, og følg den!
Jeg sætter mig ned hver fredag og laver en indkøbsliste over hvad vi mangler til den kommende uge, og inden jeg tager ud og handler så regner jeg ud hvad det ca. kommer til at koste sådan jeg hjemmefra kan tilpasse listen til det beløb jeg ønsker at holde mig inden for. Vi får som sagt 550 kr hver uge, de 50 kr flytter jeg over på min opsparing for at have lidt penge til at stå hvis vi pludselig mangler penge, ud af de sidste 500 kr prøver jeg at nøjes med at handle for de 300 kr, sådan jeg har 200 kr tilbage til at købe ind for løbende hvis vi kommer til at mangle noget midt på ugen der ikke kan vente til den næste fredag. Vi er også lige begyndt at købe f.eks. 10 liter mælk hver fredag (hvis det kan holde sig ugen ud, ellers køber vi 5 liter 2 gange om ugen), det hjælper os til vi ikke er nød til at køre op efter mælk hvilket altid får os til at bruge flere penge end nødvendigt – Giver det mening?

3# Sørg for at samle jeres flasker sammen
Selvom vi lever stramt så får vi alligevel råd til sodavand og lign. hvor der er pant at hente på flaskerne – dvs. at hver uge har vi måske fået samlet 10 – 20 kr sammen som man nemt kan købe lidt mad for sidst på ugen. De flasker vi har liggende redder os tit hvis vi lige mangler en liter mælk eller en pose pasta, og hvis vi ikke mangler penge sidst på ugen, så lader vi posen stå til ugen efter og på den måde vokser vores “opsparing” til en uge vi virkelig er på røven.

4# Lav en madplan – and keep it simple!
Vi laver madplan hver fredag sammen med vores indkøbsliste, dog sørger vi for at de retter vi vælger indeholder så få ingredienser som muligt. Det lyder måske kedeligt og man kunne godt fristes til at tro smagen vil lide under det men i stedet sørger vi for at bruge masser af krydderier som vi køber billigt i Tigeren.
Vi kan tage en almindelig gryderet som eksempel, der kommer vi tit til at lege “Tøm køkkenskabene” og putter alt i vi kan finde, men i virkeligheden er det jo nok med noget hakket oksekød (svinekød kan endda klare det hvis man virkelig skal spare), og skal vi pimpe den lidt så kommer der også champignoner, majs og flåede tomater i, men i vores verden er det luksus versionen.

Download en gratis madplan her
Vi bruger små post-its fra Redoffice der måler 50 mm x 40 mm, til at skrive på – På den måde er det nemt at rykke måltiderne rundt hvis man ændre mening omkring de enkelte dage. Ellers kan man også nemt bare nøjes med at skrive med en almindelig whiteboard marker hvis man har sat den i glas og ramme.

5# Køb den billigste version
Stort set alle produkter vi køber er det billigste man overhovedet kan finde, for at vi kan få mest muligt for vores penge. Derfor handler vi mest i Kiwi, Netto og Rema1000 (Det er vores foretrukne rækkefølge) da vi har fundet ud af det er dem der har de billigste alternativer til de basisvare vi bruger mest. Dog indrømmer jeg gerne vi har nogen enkelte produkter vi ikke går på kompromis med, feks. tandpasta, shampoo og toiletpapir… okay og så lyder det måske dumt, men vi køber også 2 forskellige former for stegemargarine da den billigste til 6 kr sprøjter helt vildt når man steger kød, så for at undgå Frk. Tumling bliver ramt af flyvende fedtstof hvis hun kommer og står ved siden af os, og så bruger vi en i et højere prisleje til når vi steger kød – men den billige kan jo nemt bruges til hvis man skal lave sovs,

Det var lidt af de primære tips jeg kan give om at få pengene til at strække, der findes jo et hav af gode råd. Det er absolut ikke nemt og det har taget os et stykke tid at få det hele til at gå op, men som det ser ud lige pt. så har vi lidt penge tilbage hver uge som vi kan lægge til side til fornøjelser osv.

Generelt så handler det i bund og grund om at fjerne alle overflødige udgifter, og finde ud af HVOR det er man bruger unødvendige penge hver uge.

Kunne i godt tænke jer at se vores madplan for hver uge? og hvad er jeres bedste sparetip?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *