Alle indlæg,  Personlige indlæg,  Tumling og Tvillinger

Pas din egen madpakke tak!

FrkTumlings ernæring
Fotografisk bevismateriale på Frk. Tumlings dårlige ernæring (og moderens i midten) hehe

Som barn når jeg nåede til spise frikvateret, så var ét af højdepunkterne da helt klart at se hvad der gemte sig af lækre “overraskelser” i madpakken, samt hvad de andre mon havde med – Toppen den gang var en Danon yoghurt (idag hedder det vist danonino), en mælkesnitte, en lille juice eller et kinderæg. Dét var bare med til at gøre det lidt nemmere at kæmpe sig igennem den lunkne leverpostejsmad der havde lagt i bunden af tasken hele dagen.

Som voksen når jeg smøre min madpakke (altså ikke at det sker så tit lige pt, men i forstår vel hvad jeg mener), så sørger jeg stadig for der gemmer sig en lille “godbid” jeg kan slutte måltidet af med, ja selv efter vi har spist aftensmad har jeg sørget for der er en lille aftenssnack til når Frk. Tumling er kommet i seng – enten i form af en kold cola, et stykke chokolade eller en lille is.

Nu ser jeg til min skræk at der er startet en debat i medierne om at institutionerne er begyndt at bandlyse visse ting i madpakken, feks. pålægschokolade og yoghurter – HVORFOR?!

Jeg forstår godt at institutionerne er begyndt at sætte bremsen i når det kommer til alt den kage der bliver serveret i anledningen af fødselsdage, da det godt kan ende med kage næsten hver anden dag (mit forslag ville være at holde kagedag 1 – 2 gang i måneden, for alle fødselarer i den givende måned bare for at samle det lidt), men at de skal til at bestemme hvad JEG som forældre sender med i MIT barns madpakke kan jeg virkelig ikke se hvad har med dem at gøre. Du passer din kage, og jeg passer min – ligesom det altid har fungeret.

Hvis det er fordi de er bange for børnene fejlernæres pga. de får nutella med i madpakken, så tror jeg altså man grave lidt dybere i “problemet”. Hvad med morgenmaden som måske består og Coco Pops eller aftensmaden der altid bliver planlagt i sidste øjeblik, hvilket resultere i det tit ender i fritter og nuggets med dyppe dyp (Remoulade og Ketchup) som tilbehør?

Hvis det spreder sig ud til direkte fejlernæring, så nytter det jo ikke ret meget at kun blande sig i madpakken, så det jo ved at være på tide at man indkalder til et foredrag/kursus med en kostvejleder der kan guide og vejlede i spændende og sunde retter der kan laves de dage hvor ens tidsplan bliver lige presset nok – det ville jeg som forældre kunne bruge til noget, for vi vil jo alle vores børn det bedste.

Det i hvert fald tit de trælse dage vi falder i og får serveret noget for Frk. Tumling der måske ikke lige var så næringsrigt som vi egentlig gerne ville servere for hende.

Vi ikke super forældre, vi har de bedste intentioner om at hun skal have fisk et par gange om ugen, fuldkorn dagligt og frugt og grønt nok til at stille sundhedsstyrelsen tilfreds – men faktum er at i ny og næ stopper man altså en mariekiks i kæften på ungen for at man lige få 5 minutters ro til at få smidt den halve pose pomfritter i ovnen man havde i fryseren til dage hvor huset flyder, køleskabet er tomt, barnet er pirrelig og generelt intet køre efter planen.

Så pas nu jeres egen madpakke, så skal jeg nok sørge for min egen og mine børns – Hvis der i fremtiden er en pædagog der er bekymret for Frk. Tumlings ernæring eller ve og vel håber jeg personen i stedet vil hive mig til side og tage en snak om sin bekymring frem for vi skal til at leve i en hverdag hvor jeg ikke kan få lov til at sende mit barn en lille “kærlig tanke” i form af en ostehaps.

Vi har vel stadig vores almindelige sunde fornuft, eller skal retten til at bruge den fjernes helt? – Bøvs!

(Jeg ved godt langt de fleste institutioner griner af den børnehave der er begyndt at konfiskere ting fra børnenes madpakker som de ikke syntes skal være der, men det stadig en skræmmende tanke at der er folk der mener det er nødvendigt at gå ind blande sig på den måde)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *