Madplan
Alle indlæg

Madplan uge 18

Mandag:Kylling med frisk pasta og Pesto + Salat
Tirsdag:Bøf i fløde prikantsovs + salat
Onsdag:Bankekød med ris, bearnaise sovs + salat
(En svinemørbrad der bliver skåret i skiver og banket flad)
Torsdag:Mini-pizzaer på pitabund + salat
Fredag: Fiskefileter med Kartofler og Persillesovs
Lørdag: One-pot-pasta med kyllingestrimler
Søndag: Evt. Rester

Tid til at prøve noget nyt!

Jeg følte at det var på tide jeg tilføjede noget nyt til bloggen, så derfor vil jeg se om jeg fremover ikke kan poste vores madplan for den kommende uge.

Det skal ikke forståes som om at jeg LOVER at den kommer hver uge, for der er altså uger hvor vi ikke laver madplan hvis vi kan se at vi ikke rigtigt kan forudsige hvor mange vi er til spisning. Vi er mange mennesker i husstanden, men nogen dage er vi 2 voksne, og andre gange kan vi være op til 10 – 12 mennesker… Ja vi har mange børn, og de har venner eller kærester, og oven i det har vi familie der kommer til spisning ca en gang i ugen så vi er nød til at lave en madplan der nemt kan laves om eller der kan fungere i alle situationer.

Når vi laver madplanen for den kommende uge, så er der flere ting den skal kunne. 1# Den skal kunne tilpasses sådan den både passer til os voksne og til de af børnene der er lidt kræsne. 2# Det må gerne være let at lave eller kunne forberedes på forhånd. 3# Det skal være billigt at lave men kunne mætte mange munde hvis der pludselig kommer ekstra til spisning. 4# Vi skal også gide stå og lave det hehe.

Vi spare mange penge takke være Rema appen!

Når vi har lavet madplanen, så går vi ind i rema’s app og tilføjer de vare vi skal have sådan vi kan regne ud hvad det ca kommer til at koste og handle ind.

Vi ligger gennemsnitligt på omkring 500 – 750 kr i ugen på mad til alle dagens måltider, madpakker, diverse og special madvare til dem i husstanden der skal have f.eks. laktosefri mælkeprodukter.

Det synes jeg selv er ret godt klaret til en husstand hvor vi størstedelen af tiden er 6 mennesker.

Så jeg har ikke andet end kæmpe anbefalinger til Rema appen – Vi spare SÅ mange penge på den måde fremfor når vi bare tager afsted med en indkøbsliste.

Kommandocentralen

Udover appen, så vi også dybt afhængig af vores kommandocentral i køkkenet (Det er bare en meget meget stor whiteboard fra ikea 140×90 cm som vi har inddelt med sort tape). Her skriver vi vores madplan, vi skriver op når vi løber tør for noget som skal købes, og vi skriver vores aftaler.

Den hjælper de store unger med at se hvad der er på menuen. De små børn kan se hvornår de skal hjem til deres far, fordi vi sætter små hjerter på de dage hvor de skal være hos ham. Når vi skal ud og handle småting, så kan vi tage et billede af indkøbslisten og så smutte ud af døren. Når det så er købt, så sletter vi det og så ved den næste hvad der mangles.

Det gør det virkelig nemmere at få en stor familie som vores til at fungere og jeg tror ikke vi kommer til at kunne undvære det igen.

Her ses hele tavlen. Den er købt i IKEA til 499 kr og måler 140 x 90 cm
Den hænger på en ret central plads i vores køkken, sådan vi hurtigt kan danne os et overblik.
Denne uges madplan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *