Alle indlæg,  Personlige indlæg,  Tumling og Tvillinger

Kejsersnit vs. almindelig fødsel

image

Nu er tiden snart ved at være gået i denne graviditet, og jeg nærmer mig terminsdatoen med hastige skridt. Derfor er det også på tide at finde ud af hvad jeg egentlig ønsker når det kommer til fødslen. Jeg syntes virkelig det har været en svær beslutning denne gang, netop fordi det er 100% op til mig. Med Frk. Tumling ville lægerne have hende ud ved planlagt kejsersnit fordi de troede mine celleforandringer havde udviklet sig til livmoderhalskræft, og derfor gav det lidt sig selv i min verden at hun skulle tages ved kejsersnit.

Denne gang er der intet der taler imod en naturlig fødsel, tværtimod – udover at det er tvillinger.

Jeg tror hvis jeg havde prøvet at føde almindeligt før, så havde jeg valgt det uden at blinke, men jeg kender kun til planlagt kejsersnit og det var en utrolig behagelig oplevelse (under omstændighederne).

Ja jeg havde sindssygt ondt bagefter, ja det var mega skræmmende, ja jeg fik et grimt ar og jeg “gik glip af” en normal fødsel og de første minutter sammen med Frk. Tumling fordi jeg også lige skulle have lavet et keglesnit i samme omgang, MEN når jeg tænker tilbage på hele oplevelsen så husker jeg kun de gode ting.

Det der egentlig gør jeg hælder til at få endnu et planlagt kejsersnit denne gang er af 2 grunde. Den første er frygten for det ellers ville ende i akut kejsersnit, det ville ikke fungere ret godt med min angst og den anden er at jeg ville græde snot hvis jeg blev lagt i fuld narkose og derfor gik glip af drengenes fødsel. Det ikke sikkert det er logiske grunde til at vælge et kejsersnit frem for fødsel men jeg føler ikke det der behov for at føde normalt, mit eneste mål er at de kommer helskindet ud og jeg er med hele vejen.

Det bekymre mig helt sikkert at jeg kommet til at have ondt efterfølgende, og jeg ikke må løfte på tumlingen, men manden er afklaret med han kommer til at rende lidt ekstra hurtigt det første stykke tid og den støtte i min beslutning er guld værd.

Han har da ikke lagt skjul på at han syntes jeg skulle vælge et kejsersnit igen, da han også syntes det var en god oplevelse (minus at han fik fostervand i skoen, men det en anden historie), men han har hele tiden sagt han bakker mig op uanset hvad jeg vælger.

I sidste ende gælder det om at få tvillingerne ud på den sikreste måde for dem og for mig, så jeg næsten ligeglad med hvordan det kommer til at foregå.

Kryds fingre for os <3

 

En kommentar

  • Heidi

    Det er en svær beslutning men jeg ville vælge kejsersnit. Jeg har selv født almindeligt med frygten for akut kejsersnit efter et langt smertefuldt forløb der heldigvis endte med fødsel.. hvis jeg var dig ville jeg skyde alle andres tanker og meninger om det væk og mærke efter dybt inde hvad du mest har lyst til også gøre det.. jeg syntes det er to rigtige gode grunde du skriver og syntes ikke du behøves have grunde kun en lyst til det ene eller andet. Held og lykke med beslutningen ☺og de dejlige små når de kommer..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privacy Preference Center