MadebyNetha.dk
Alle indlæg,  Personlige indlæg

Jeg er virkelig i tvivl?

Frk. Tumling startede i skole her i midten af august, og det går bare super fint. Jeg var dog meget spændt på hvordan hun ville fungere socialt i klassen, da hun generelt har lidt svært ved at fordybe sig i en leg. Det gør hun hurtigt skifter til en ny leg, men glemmer at spørge legekammeraterne om de vil være med til at lege noget andet.

Det kan godt give nogen udfordringer når det kommer til at danne stærke bånd til de andre børn.

Derfor betyder det også en del at hun får holdt en god fødselsdag for hendes klasse her i slutningen af oktober.

Hun har ikke tidligere haft venner med hjem til fødselsdag, så det her er første gang. Det er egentlig ikke fordi hun ikke har måtte, men jeg har simpelthen ikke kunne overskue tanken om at fylde mit lille hus med 20+ børn, når vi knap nok kunne være 6 mennesker i det.

I år skal det være anderledes, så da vi var i Zik og Zak’s abeland i jesperhus i går, så tjekkede jeg lige priserne for at se hvad det ville koste mig at invitere hendes klasse der op.

2500 kr for 21 børn, inkl. mad, fri slushice, fri isbar, fri leg og så er forældrene også velkommen ganske gratis (De skal dog selv købe mad og drikke) – Det bliver nærmest ikke bedre.

Jeg skal ikke røre en finger, ungerne vil elske det, og så bliver der masser af mulighed for os forældre at sidde og snakke med hinanden og lære hinanden og kende. Det vil vel også være med til at styrke sammenholdet i klassen?

Mit store dilemma er min dårlige samvittighed / angsten for hvad de andre forældre mon tænker om mig. Det lyder måske ikke logisk, men jeg skal nok forklare hvorfor.

Jeg er sindsyg bange for at de andre forældre vil føle jeg sætter standarten alt for højt i forhold til fødselsdage. Det er bare så langt fra intentionen som noget kan være – Det er simpelthen fordi jeg ikke kan se mig ud af at holde det her hjemme, og at selv hvis vi holdte det i skolens hal og cafe, så skal man jo stadig diske op med mad, og aktiviteter til at underholde de små bæster… Ved at tage dem i legeland, så skal jeg faktisk bare være tilstede, tale med de forældre der tager med, og ellers bare hjælpe i tilfælde af konflikter.

Men det kan man jo heller ikke skrive i en indbydelse “Hej, vi invitere jer lige i legeland fordi jeg er simpelthen for doven til at diske op med alt hvad der forventes af mit barn til en fødseldag, så jeg tager lige den nemme løsning”.

Hvad ville du tænke hvis du og dit barn blev inviteret i legeland af en klassekammerart? Yay hvor fedt og nemt, eller fuck, er det den slags de forventer til alle fødselsdage fremover?

En kommentar

  • Christina

    Nu skriver vi godt nok november, men du får min tanke alligevel 😉

    Vi har haft holdt for min kærestes den store i den lokale bowlinghal med med mv… der blev fejret 3 børn fra klassen samtidig – så blev det ikke så dyrt heller da der var 3 forældrepar om at dække udgiften.

    Men i virkeligheden er det jo ikke at sætte barren for højt, og hvis der er nogen der synes det handler det jo i virkeligheden om at de har det dårligt med hvordan de selv håndterer børnefødselsdage. Hold fast i de gode intentioner.

    Med hensyn til sammenhold blandt klassens forældre, så kører de i min kærestes datters klasse en ting der hedder “forældrekaffe” når fødselsdagene slutter. Så i stedet for at skrive et slut tidspunkt i invitationerne bliver der fx skrevet: “der er forældrekaffe fra klokken 16” – de forældre der har tid og lyst bliver som regel hængende en halv time til en time.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privacy Preference Center