Ting til pusletasken
Alle indlæg,  Sparetips,  Til børn og børneværelset

Inspiration: Gode ting at have i pusletasken

Vi kender alle de “normale” ting til pusletasken, så som bleer, vådservietter, skiftetøj og måske en omgang håndsprit. Her har jeg lavet en liste over ting som vi har opdaget er mindst lige så smarte at have med i tasken når man er på tur med de små monstre.

Under hvert punkt står der lidt om Pladsforbrug og Underholdningsværdien, udfra skalaen “Lav, Middel og Høj”.

Alle tingene ligger på 10 til 20 kr i pris, og er derfor en billig men måske uundværlig tilføjelse til pusletasken.

Ting til pusletasken du måske ikke havde tænkt på

1. Balloner

Balloner er skide smarte for at sige det mildt. De fylder ingenting, koster næsten ingen ting men har en kæmpe underholdningsværdi. Skal du have lidt ekstra bonuspoints ud af dette stykke “værktøj” som forældre, kan du med fordel lære at lave forskellige ballondyr. Det vil helt sikkert give plus på sejhedskontoen i juniors øjne, hvis du lige kunne fremtrylle en hundehvalp eller et sværd.

Pladsforbrug: Lav
Underholdningsværdi: Høj

2. Sæbebobler

Dette er én af vores favorit ting vi altid har i vores pusletaske til Frk. Tumling. Hun elsker dem, og kan få rigtig lang tid til at gå med dem. Hvis man ikke gider holde bøtten i en time, så kan du sætte den fast til parasollen med et par strips. Jeg tror der går lang tid inden den ikke kan bruges mere, for nogen ting vokser man bare aldrig fra efter min mening.

Pladsforbrug: Lav
Underholdningsværdi: Høj

3. Smoothies

Frk. Tumling elsker hendes smoothies, både dem fra Semper og dem fra Rema1000. Det er en god snack når man er på farten, og de fleste af dem indeholder 100% frugt (puré). Det vist ikke så meget værre end at stikke dem et stykke frugt. Den får kun “Lav” i underholdningsværdi fordi de holder ikke ret længe. Den klare det alligevel længe nok til at holde barnet hen, indtil man finder en mere permanent løsning på problemet – feks. en pølsevogn eller en børnebolle i Bilka. Et forslag til andre gode snacks kunne f.eks. være Mariekiks, Figenstænger, Rosiner og sidst men ikke mindst: Små Haribo poser (Ja vi mega upædagogiske her i huset, men det virker og bliver tit brugt som sidste udvej hvis alle andre værktøjer fejler).

Pladsforbrug: Lav
Underholdningsværdi: Lav

4. En lille bog

Her tænker jeg f.eks. på små pegebøger eller Pixibøger – De fylder intet men kan underholde børn i de fleste aldre et godt stykke tid med lidt modificering. Er det til et ældre barn kan man vælge at lave en leg ud af det, ved at bede barnet tælle hvor mange huse der er i historien, og er det til de yngre børn kan man vælge at spørge om hvad hunden siger (Altså hvis der er en hund med i bogen. Her er det en fordel man lige lave sig et mentalt resumé inden man pakker den i tasken).

Pladsforbrug: Lav
Underholdningsværdi: Middel

5. Plaster

Her tænker jeg især på dem med børnemotiver. Dette punkt henvender sig nok mest til de mere aktive børn, eller deres forældre. Hvis i er lige så heldige som mig, så kommer i altid til skade når der ikke er plastre i nærheden. Alle børn ved jo, at et flot Disney plaster klare alle slags “av av’er”. Underholdningsværdien er middel her, fordi man kan også lade dem klistre plastre på en bamse, på et stykke papir. Det næsten kun fantasien der sætter grænser.

Pladsforbrug: Lav
Underholdningsværdi: Middel

Jeg håber i kunne bruge min lille liste til noget. Disse 5 ting har i hvert fald reddet os mange gange når vi har været på tur.

Hvad har i af gode ideer til en “Førstehjælps kasse” til forældre på tur med ungerne?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *