Opstart af #CurlyGirlMethod // Uge 1

Først og fremmest er jeg nød til at sige at jeg IKKE er ekspert inden for #CurlyGirlMethod, LANGT FRA! Men da jeg lagde mit billede op på min personlige instagram @tumlingogtvillinger, blev jeg spurgt om jeg kunne fortælle hvilke produkter jeg er skiftet over til – Og det vil jeg meget gerne. Det er lidt lettere og samle det hele i et indlæg end at prøve på at komme med et fyldestgørende svar på instagram.

Mit hår har længe drillet mig, især min hovedbund. Min hovedbund er tør, og den klør helt vildt til tider. Mine rødder fedter let men længderne i mit hår er tørre og ret triste og se på. Alt i alt et hår med identitetskrise.

Da jeg så læste om The curly girl method så kunne jeg læse at rigtig mange andre havde samme problem, men at det har hjulet at skifte over til de produkter der anbefales inden for CG.

DISCLAIMER!

Jeg har i forvejen ret let ved at få mine krøller frem, men jeg har tit skulle bruge mange produkter og bagefter har jeg altid skulle hjælpe dem lidt på vej med et krøllejern hvis de ikke lige ville samle sig.

DET har jeg ikke haft brug for med denne fremgangsmåde, hvilket er fantastisk.

Jeg tror heller ikke på jeg nogensinde bliver 100% CurlyGirl da jeg simpelhen ikke kan undvære at have glat hår til tider hehe. Det der gør jeg dog alligevel ønsker at følge CG principperne, er for at være god ved mit hår , og det kan aldrig skade.

Hvad er #CurlyGirlMethod?

I Grove træk betyder det:
1. At man skal skippe hårprodukter der indeholder Sulfater, Silikone og Alkohol. Der findes overraskende nok mange billige hårprodukter der opfylder disse krav. Grunden til man skal undgå disse ting, er at det udtørre, tynger og indkapsler håret, hvilket ikke er godt, især ikke for krøller.

2. Kun vaske hår i balsam. Det lyder skræmmende, men man kan købe noget der hedder en rensebalsam som gør håret rent på lige fod med shampoo, bare mildere. Da man skifter over til skånesomme produkter, så behøver man ikke en voldsom shampoo for at få sit hår rent, da produkterne er vandopløselige.

3. Skal undgå at bruge varme og børste i sit hår. Disse to ting har man fået at vide mange gange. Det slider og knækker håret, og er derfor ikke en fordel for det resultat man prøver på at opnå. Jeg tror dog ikke jeg kan undvære det 100%, men jeg vil minimere det voldsomt. Heldigvis må man godt redde hår forsigtigt med en bredtakket kam i badet når håret er fyldt med balsam.

Det kan godt lyde lidt skræmmende, men her får i lige min fremgangsmåde og hvordan jeg har grebet projektet an.

Trin 1: Samle informationer.

Først og fremmest så vil jeg anbefale jer at melde jer ind i én af de danske CurlyGirl grupper. De er fulde af gode informationer og så har de fotoalbums fyldt med billeder af de “Godkendte”produkter, hvilket vil gøre det hele meget nemmere for dig når du er ude og shoppe eller skal gennemgå dit skab. Jeg er selv medlem af: curlygirl dk (co-wash/balsamvask – original danish group – girls and guys) og Curly Girl Metoden. Derudover er hjemmesiden og shoppen curlygirlapproved.dk super fuld af informationer og godkendte produkter.

Trin 2: Oprydning og gennemgang.

Når du er blevet medlem af grupperne så tjekker du deres fotoalbums over godkendte produkter imens du slavisk går igennem dine egene hårprodukter. De har også lister med ingredienser som ikke er godkendte som kan hjælpe dig hvis dit produkt ikke er der inde. Brug også gerne søgefunktionen hvis der er et produkt du er i tvivl om, for der dukker også tit nogen op på den måde.

Du kan godt springe dette trin over og så bare hoppe videre til at købe de samme produkter som jeg har. Det var det jeg gjorde, men bagefter opdagede jeg at jeg faktisk havde nogen produkter som kunne klare jobbet allerede, så der kunne jeg have sparet lidt penge.

Trin 3 og 4: Shopping! … og Første/Sidste vask.

Jeg tog i Normal da de simpelthen er et mekka når det kommer til hårprodukter til dejlig lave priser, OG så har de rigtig mange af de gode og godkendte produkter.

Det du skal have fundet er:

Sidste vask shampoo: Aussie Shampoo Miracle Moist i rejsestørrelse 20 kr
Sidste vask shampoo: Aussie Shampoo Miracle Moist 20 kr

En “Sidste vask” shampoo. Den skal bruges til at vaske alle de gamle produkter ud af det hår. Den skal være lidt krads og skal kun bruges når du er kommet til at bruge et “ikke godkendt” produkt. Jeg købte denne i rejsestørrelse til 20 kr, men du kan også bruge en opvaskemiddel… Skræmmende nok så har mange af de shampoo’s man bruger, lige så mange sulfater i sig som opvaskemiddel… Det er tankevækkende og lidt af en øjnåbner.

Rense balsam: Hair acadamy deep cleansing conditioner 20 kr
Rense balsam: Hair acadamy deep cleansing conditioner 20 kr

En rense-balsam: Denne skal fremover fungere som din “shampoo”. Denne skal du putte i hovedbunden og massere med dine fingrespidser i 3 – 5 minutter. Det er både med til at rengøre, men massage af hovedbunden stimulere også hårets vækst. Det er vigtigt du ikke er voldsom når du gør dette – Generelt skal du ikke være voldsom ved dit hår når du følger CG hehe.

Pleje balsam: Tresemme Botaniqui Nourish & Replenish 29 kr
Pleje balsam: Tresemme Botaniqui Nourish & Replenish 29 kr
Pleje balsam: The Curl company Sulphate-free conditioner 28 kr
Pleje balsam: The Curl company Sulphate-free conditioner 28 kr

En pleje balsam: Jeg valgte at købe disse to da jeg simpelthen ikke kunne bestemme mig. Den fra Tresemme er billigst, her får du 400ml for 29 kr og med kokos duft. Den fra The Curl company passer til min leavein conditioner og styling gel, men koster 28 kr for 250 ml. Begge fungere fint, så det er lidt op til dig hvad du vil vælge. Der findes mange andre muligheder.

En plejebalsam skal du bruge i dine længder af håret ligesom du normalt vil gøre. Du må godt være gavmild, og hvis du vil have redt dit hår igennem så er det her du skal gøre det med en bredtakket kam. Vær forsigtig og start i spidserne og bevæg dig langsomt op på den måde sådan du ikke knækker håret.

Leavein conditioner: The Curl company Sulphate-free curl defining leave in conditioner 28 kr
Leavein conditioner: The Curl company curl defining leave-in conditioner 28 kr

En Leave-in conditioner: Når du har skyllet din plejebalsam ud skal du presse noget af vandet ud af dit hår, men det vigtigt du ikke vrider det. Det fungerede godt for mig at have mit hår ret vådt da jeg tilføjede denne. Jeg krammede produktet ind i håret, og håret begyndte langsomt at danne nogen krøller.

Styling Gel: The Curl company Styling creme gel 28 kr
Styling Gel: The Curl company Styling creme gel 28 kr

Styling gel: Du kan med fordel også bruge en gel for at få krøllerne til at blive mere definerede og samlede. Jeg købte denne styling gel og fordelte dette i håret efter min Leave-in conditioner ved at kramme det forsigtigt ind i håret alle steder. Det vigtig at være forsigtig imens håret er vådt, for hvis håret begynder at “Frizze” nu så gør det det med storsandsynlighed også når det tørre.

Mousse: Aussie  Mousse Turn up the curl 49 kr
Mousse: Aussie Mousse Turn up the curl 49 kr

Mousse: Dette er ikke noget man behøver, men det er en fordel at have en mousse der kan hjælpe krøllerne lidt på vej. Denne her er ikke så kraftig så håret føles ikke stift eller tynget af den. Enten kan du tilføje den nu imens håret er vådt, eller vente til når det er tørt. Det er lidt et spørgsmål om hvad der fungere bedst for dit hår. Denne fåes også i rejsestørrelse i Normal, så du kan evt. købe den først og så teste om den virker for dig.

Microfiber håndklæder: HårTurban microfiber håndklæde 39 kr
Microfiber håndklæde: HårTurban microfiber håndklæder 39 kr

Microfiber håndklæde eller Bomulds trøje: Jeg købte disse da det er dejlig nemt når man skal “Ploppe” håret, men du kan også bruge en almindelig bomuldstrøje. Almindelige håndklæder skaber frizz og er lidt hård ved håret. Du skal ikke tørre håret som du normalt ville gøre ved at ruske håret, men i stedet skal du kramme vandet lidt ud. Men først skal du det der hedder at “Ploppe” håret. Det betyder du bøjer dig forover og lader håret falde ned på håndklædet sådan krøllerne ligger sig pænt. Så folder du håndklædet om hovedet, dog uden at krøllerne kommer i klemme, og så skal du lade håndklædet suge vandet de næste 10 – 3 minutter, alt efter hvad du har tålmodighed til. Jeg satte mig ned og så noget tv, og så ordnede jeg min makeup, så jeg havde den nok på i 30 45 minutter i alt.

Se en video med at ploppe her:

Når du tager den af så kan du kramme krøllerne forsigtigt for at få mere væske ud, og ellers kan du bare lade dem lufttørre.

Hvis du ikke har tid til at vente så kan du tage din føntørre med en diffuser på, sætte den på middelvarme og middel styrke og så hjælpe det på vej på den måde.

Den her video viser meget godt hvordan man bruger en diffuser korrekt:

Trin 5: Styling!

Når håret er tørret så kan det godt være at du er tilfreds med resultatet. For midt vedkommende så ville jeg gerne have det lige fik lidt mere hold, så jeg tilføjede lige lidt mousse og så brugte jeg føntørren igen med en diffuser for at hjælpe processen lidt.

Når jeg så var færdig, så brugte jeg mine fingre forsigtigt til at løsne krøllerne lidt da jeg ikke er så vild med at mine krøller er for voldsomme, men det er en smagssag.

Det er minimalt hvor mange slags hårlak der findes på den godkendte liste, så hvis du ønsker ekstra hold, så det med mousse du skal gøre det ved at finde en med et stærkere hold.

Resultatet efter Sidste/Første vask
Resultatet efter Sidste/Første vask

Trin 6: Refresh

Når du skal sove kan det være en fordel at sætte dit hår op i en løs hestehale oven på hovedet for at beskytte dine krøller. Det dur jeg bare slet ikke til, så jeg kigger på skaderne dagen efter og laver et refresh. Altså en genopfriskning.

Kort sagt, så putter jeg lidt vand i håret igen med hænderne eller en forstøver, og så krammer jeg krøllerne frem igen og tilføjer de produkter jeg lige mener der er brug for.

Mere skal der ikke til for mit velkommende for at få håret pænt igen. Jeg er dog en meget utålmodig type når det kommer til mit hår, så det er pga. det her at jeg ikke tror jeg kan køre CurlyGirl stilen 24/7/365, fordi det nogengange bare er nemmere at have semi-glat hår.

Håret på anden dagen efter søvn, en refresh, småregn og blæst.
Håret på anden dagen efter søvn, en refresh, småregn og blæst.

De samlede omkostninger

Jeg har altid troet at det var voldsomt dyrt at købe “sunde” produkter uden silikone/sulfater/alkohold i. Jeg har tæt hørt at det er skidt for håret, og kan være skyld i at mit hår og hovedbund var ét stort rod.

Jeg er dog blevet klogere for det viser sig at disse produkter jeg har købt, kun har kostet det halve, eller en tredjedel af de produkter jeg normalt købte når jeg skulle “være god ved mit hår”.

Indkøbslisten ser sådan her ud:
– Aussie miracle moist shampoo rejsestørrele: 20 kr
– The hair company deep cleansing conditioner 900 ml: 20 kr
– Tresemmé Botaniqui Nourish & Replenish 400ml: 29 kr eller The curl Company Sulphate-free conditioner 250ml: 28 kr
– The Curl Company Leave-in conditioner 250ml: 28 kr
– The Curl Company Styling creme gel 150 ml: 28 kr
– Aussie Mousse Turn up the curl: 49 kr
– Microfiber Hår turban 2 pak: 39 kr

I ALT: 213/214/241 kr 

Alt efter om du køber den ene, den anden plejebalsam, eller begge to som jeg gjorde.

Det blev lidt langt, men jeg vil helst ikke lave denne slags indlæg uden lige at vidergive de informationer jeg selv har samlet omkring hvad og hvorfor man gør de forskellige ting.

Det behøver slet ikke være så avanceret, for i sidste ende er det i min optik nok at bare udskifte sine produkter og allerede ved at undgå de forskellige fy-ingredienser, er man god ved sit hår.

Tak fordi du læste med. Har du spørgsmål, så du velkommen til at skrive dem i kommentarfeltet og så skal jeg nok svare så godt som jeg kan. Som sagt så er jeg dog langt fra ekspert, men jeg har en dårlig vane med at suge informationer til mig når jeg går i gang med forskellige nye ting hehe.

Leave a Reply