Gratis bonusskema til børn // Madebynetha.dk
Alle indlæg,  GRATIS!,  Til børn og børneværelset

Skema med bonusser til ungerne // Gratis download

Sammen med det her skema er vi begyndt på noget nyt ang. ungerne her hjemme. Vi er begyndt at belønne dem med et kryds når de gør nogen bestemte ting. Det er ting de allerede gjorde, men hvor motivationen og troen på dem selv til tider mangler. Det har givet dem en større tro på dem selv, en større mængde selvværd og en større motivation.

På skemaet er der små ting som:

– Selv tage tøj på om morgenen eller med lidt assistance
– Børste tænder
– Gå på wc i tide, huske at skylle ud og vaske finger
– Dække eller tage af bordet og putte sin tallerken i opvaskemaskinen
– Selv tage overtøj på eller med lidt assistance
– Putte det beskidte tøj i vasketøjskurven
– Rydde sit legetøj op inden sengetid
– Være glad. (Man skal være en god bror/søster/ven og at man skal bruge sine ord)
– Gå i seng når det bliver sagt og ikke begynde og lege vilde dyr efter man er puttet
– Et bonus felt til når de har gjort noget rigtig sejt. F.eks. at hjælpe de andre med deres “pligter” eller når de deles om et eller andet.

Hvad betyder “Vær glad feltet” på skemaet?

Når der står “Vær glad” så betyder det ikke de skal rende rundt og være lalleglade hele dagen for at få et kryds. Det er simpelthen fordi de til tider bliver sure på hinanden bare en af de andre kigger i deres retning og når de kun kan kommunikere i “jamre lyde” og de lige skal mindes om at bruge deres ord.

Det her skema hjælper mig til at visualisere for ungerne hvad det er jeg gerne vil have dem til. Det er alt sammen ting de allerede kan og har gjort længe. De tror bare ofte ikke selv tror på de kan selvom de ikke giver det et forsøg.

Vi kender vel alle situationen om morgenen hvor ungerne ligger som en død sild på gulvet imens de messer “Mor jeg kan ikke finde ud af det”, på trods af de gjorde det uden problemer hver dag i ugen før. Det her skema har givet mine en lyst til at prøve selv og derfor en større selvfølelse. Frem for jeg skal gøre det hele for dem, så kan jeg nøjes med at assistere dem. De smider også selv tøj til vask, og så er de begyndt at rende hen til skemaet og selv afkode hvad de mangler at gøre for at få “fuld hus” i krydser – De ved nemlig at når man har nok, så må man få 20 – 30 minutter med min tablet og den får de ellers ikke lov til at bruge normalt.

Husk at vi alle er forskellige

Jeg siger ikke at det her er pædagogisk korrekt, men for os virker det rigtig godt at frem for at “skælde dem ud” for ikke at gøre de forskellige ting, så som at rydde deres legetøj op inden sengetid, så kan jeg nøjes med at sige “Okay skat, det er i orden”. Og når de så kommer og spørger om de må bruge tabletten eller om de må få det kryds de mangler, så kan jeg minde dem om at de jo lige skal rydde op for at kunne få krydset.

Vi har kørt med skemaet i en lille måned nu, og det virker rigtig godt og niveauet af frustrationer er kommet ned i husstanden. Alt i alt er jeg fan af at kunne opfordre til selvstændighed og opdrage dem uden at skulle skælde ud osv.

Gratis download!

Hvis du også vil prøve det, så kan du gå over på min “GRATIS!” side, der kan du downloade skemaet i 4 forskellige farver. Ellers er der en million forskellige andre på pinterest her

God fornøjelse!

Gratis skema til dine børn // Madebynetha.dk Gratis skema til dine børn // Madebynetha.dkGratis skema til dine børn // Madebynetha.dkGratis skema til dine børn // Madebynetha.dk

Gratis skema til dine børn // Madebynetha.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *